Aud tot mai multe persoane plangandu-se de lipsa de energie. „Simt ca nu mai am energie, ca nu ma pot concentra si ca imi tremura gladiolele”.  Asa ca, de unde ne luam energia? Este intrebarea care incepe sa ne cam macine. Toamna trebuie avuta mai multa grija la alimentatie. Toamna si primavara mai exact. Daca te incarci cu suficienta „energie” pe timp de toamna ori primavara, o sa ai parte de luni fericite. 

Trebuie doar sa iei in calcul cateva reguli simple. Si nu, nu ma refer la un numar cat mai mare de ore de somn, relaxare ori cine stie ce pastile. 

Energia ti-o iei din alimentatie, din oameni, din tot ce te inconjoara, pana la urma. Doar deschide larg ochii si ai un pic de grija. 

Ca alimentatie, incerca pe timp de toamna sa mananci cat mai multe fructe si legume de sezon. Organismul are nevoie de vitamine si minerale pe care este ideal sa le iei din alimente. Un nutritionist mi-a spus de curand (nu ma dau eu desteapta ci vorbesc cu oameni care stiu despre ce vorbesc), cum spuneam, un nutritionist mi-a spus de curand ca este bine sa mancam cat mai multe:

  • citrice;
  • pomelo – o sursa extraordinar de vitamina c;
  • morcovi;
  • oua fierte;
  • salata verde;
  • sfecla rosie;
  • fibre – cereale integrale.

Sper ca nu am omis nimic. A si de preferat, intre mese, cateva fructe oleaginoase. Nuci, caju, alune etc. toate crude si nu mai mult de o manuta. Practic, cantitatea de fructele oleaginose pe care organismul le poate digera corect, este cat poti lua in podul palmei cum se spune. Adica nu devora o punga intreaga de 500 de gr de fructe oleaginoase, daca faci asta e posibil sa te cam ingrasi :))

Merele- alta sursa foarte buna de fibre naturale.

Ia-ti energia din piata de preferat, nu de la supermarket. Acum na, daca nu ajungi la piata cum nu ajung nici eu, incearca sa iei din supermarket produsele care vin din Romania. Bineinteles, aici nu ma refer la citrice ori pomelo. 

Cum sa faci sa ai energie pe un timp indelungat? 

Iti spuneam de oameni, stai langa oameni veseli, buni si o sa vezi ca enrgia pe care o emana te ajuta si pe tine. Iti spuneam ca practic, poti sa te incarci cu energie cam din orice. Chiar si cateva ore de somn te incarca, daca somnul este adanc. Nu e musai sa dormi 10 ore ca sa fii in forma. E suficient sa dormi si 5-6 ore, dar sa fie profunde. 

Ca o concluzie, energie inseamna stare de bine. Stare de bine inseamna alimentatie sanatoasa, oameni dragi in jur, culori frumoase, natura si gandire pozitiva. 

Bine, merge si un pahar de vin :)) Totul e sa faci orice vrei, dar cu masura! Kissesss :*