Fa-ti cel mai bun humus la tine acasa!

Chiar poti sa iti faci cel mai bun humus la tine acasa. Nu este deloc complicat si ai libertatea de a-l prepara pe gustul tau. O sa incep prin a-ti propune varianta clasica. Stii cum e, cu cat e mai simplu ceva, cu atat este mai bun. 

Simplitatea castiga intotdeuna, am inteles asta de curand. Cand te agiti prea mult si te straduiesti sa faci ceva extraordinar, chiar atunci ratezi. 

Asa ca am zis sa iti propun varianta de humus pe care sa o prepari la tine acasa, iar burtica ta va fi fericita. 

Pentru cel mai bun humus la tine acasa ai nevoie de:

  • 2 conserve de boabe de naut (prefiert);
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 2-3 linguri de pasta de tahini (sau pasta de susan, este esentiala, fara nu iese);
  • un praf de sare;
  • ulei de masline;
  • o jumatate de lamaie;

Acest preparat este super rapid, daca ai niste invitati, poti sa il incluzi cu succes in aperitive. 

De ce folosesc boabe de naut la conserva? Pentru ca este deja decorticat iar bobul chiar nu a suferit mari modificari. Aceste conserve nu sunt atat de nocive. Asa ca nu ocoli raionul plin de conserve. In plus scapi de o mare bataie de cap. Nautul uscat trebuie lasat peste noapte la inmuiat, apoi fiert o gramada, dupa care decorticat. E destul de multa bataie de cap. Si cum traim in secolul vitezei, conserva este numai buna. 

Mod de preparare:

Asadar, pune conservele de naut boabe intr-un robot care poate pasa bine. Scurge inainte conservele si pastreaza cam o cana din zeama care este in conserve. Peste boabe pune sarea, cam 3-4 linguri de ulei de masline, cateva linguri de zeama de lamaie, pasta tahini si usturoiul, apoi da drumu la robot. Treptat pune  o parte din zeama care a ramas de la conservele de naut boabe, pana se formeaza o pasta de consistenta unei smantani ceva mai groase. 

End this is it! Asta este tot, nu doare, nu necesita mult timp si are numai proprietati bune. 

Practic nautul face parte din categoria de alimente care inlocuiesc proteinele animale. Asa ca, daca este vegetarian, humusul ar trebui sa fie inclus in alimentatia ta de cel putin 3 ori pe saptamana. 

Acum, ce sa zic, pentru un plus de savoare, atunci cand il asezi pentru servire, poti pune pe deasupra humusului niste stropi de ulei de seminte de dovleac, chimen, boia, muguri de pin si niste patrunjel proaspat.

Pofta buna! 

 

Articole recente