Fructe de sezon, incearca gutuile! Super proprietati!

Ce frumos era in copilarie cand punea mama pe pervazul de la geam cateva gutui. Aseza gutuile pe pervaz ca sa se mai coaca, iar pentru noi, eu si fratele meu  era o bucurie maxima. Uneori ne mai luam la bataie cu gutuile. Le aruncam unul dupa altul cand nu prindeam alte obiecte. Doamne, ce ne mai bateam…

Imi placeau gutuile pe pervaz si pentru ca atunci cand intram in camera ma lovea un miros cu adevart imbietor. Nu prea le mancam noi. Doar daca le gaseam deja taiate feliute ne mai infigeam in ele. Altfel, ca orice copil, de el putere nu mananca fructe si legume. Mai ales acestea care sunt destul de inecacioase.

Acum, mare fiind, as da orice uneori pentru a avea o gutuie in casa, ca acelea din copilarie. Totusi, am noroc. Aduce tot mama gutui, de la tara, in fiecare an. Ca sa nu fac diferente, am si de la tata gutui. Noroc ca inca mai avem de unde sa aducem produse cu adevarat naturale.

Mi-e mila de generatia care n-a copilarit la tara si este nevoita sa ajunga la Ferma Animalelor sau la Zoo pentru a vedea real, cum arata o capra, vaca sau o gaina.

Fructele de sezon, gutuile mi se par acum o fita. Nu gasesti in magazine gutuile acelea cu gust. Iar daca le gasesti esti tare norocos. Fa bine si mananca-le cu incredere caci au multe proprietati benefice pentru organism.

gutuile-damiana-1

Gutuile sunt o sursa bogata de vitamine si minerale!

Daca vrei sa fii in forma maxima iarna aceasta, mananca de pe acum in fiecare zi macar o jumatate de gutuie, intre mese, bineinteles, sau pe stomacul gol.

Gutuile, fructe de sezon, ajuta mult in cresterea imunitatii, scad presiunea vasculara, intaresc gingiile, remineralizeaza dintii.

Gutuile sunt pline de fier, magneziu si potasiu, minerale de care organismul are nevoie maxima.

Mai mult, gutuile sunt o sursa bogata de vitamine, A, B si C.

Cum sa alegi gutuile? Nu le alege niciodata pe acelea care sunt perfecte. Acelea care au pete, sunt strambe si poate chiar au viermi, sunt sigur naturale. Sigur sunt dintr-un copac fericit.

Suferi de anemie? Atunci clar trebuie sa mananci gutui! Vrei sa combati raceala, gripa sau ai probleme respiratorii? Evident, trebuie sa mananci gutui.

In mod normal nu ca trebuie, dar este bine sa mancam fructe de sezon. In niciun anotimp nu sunt mai naturale si mai sanatoase pentru organism decat in sezonul in care ele cresc firesc.

S-au facut gutuile asa ca fa bine si fugi la piata. Cumpara macar un kg din care poti sa faci si o tarta si o placinta, poti face multe. In curand iti arat o reteta deosebita cu gutui. Bineinteles un desert. Urmareste-ma in continuare si o sa-mi afli secretul! Fiecare reteta de-a mea are un mic secret. Trebuie sa ma intrebi daca nu l-ai descoperit inca.

Kissseeees!

Articole recente