Inlocuieste painea cu”Painea crocanta”

Stiu ca iti place painea calda, aburdinda, eventual facuta de mama. Un colt de paine calde cu un strop de unt si un praf de sare… delicios! Dar gata! Potolestet-te cu poftele astea. Nu este sanatoasa, spun nutritionistii. Drept urmare trebuie sa te cam orienteze catre alte feluri de paine.

Eu va spun sincer, nu prea mananc paine, dar cand mai scap in cate un sendvis sunt cam obligata sa mananc painea. Nu pot sa arunc jumatate din paine si sa mananc doar o parte plus ce mai are la interior. Cand eram mica, m-a invatat bunica sa nu arunc painea pentru ca este pacat. Asa ca m-am conformat si niciodata nu arunc painea la gunoi. O arunc le geam :)) Trebuie sa manance si pasarelele ceva.

Revenind la paine, insa, cand spun nu prea mananc inseamna ca se intampla cam de 2 ori pe luna sa cumpar o paine. Si de cele mai multe ori, iese din termen. Este si teama aceea ca „painea ingrasa, maica” dar mai este si marea problema ca cica ar fi extrem de daunatoare organismului. Datorita drojdiei, in organism s-ar produce o reactie care nu este tocmai favorabila si atunci ar fi bine sa evitam sa mancam paine, spun nutritionistii. Pentru ca imi place sa citesc toate etichetele (cand am timp), am descoperit o alternativa a painii care este chiar gustoasa. Nu va imaginati ca inlocuiti coltul de paine pe care il intigeti in tocaniti cu un crackers ca nu merge. Crackers sunt buni atunci cand vrei sa iei o gustare rapida. Am incercat mai multe firme dar pana acum parca cei mai buni sunt cei de la „Wasa”. I se mai spune si paine crocanta. Este crocanta, ceea ce e bine, inseamna ca nu mai stai tu sa o pui la prajit. Am citit bine ambalajul si par cei mai naturali. In plus au foarte putina sare. De ce sa mananci crackers? Pentru ca au eliberare treptata si sunt mult mai satiosi decat o felie de paine.

Poti sa asociezi crackers cu: gem, mezel, branzeturi etc. Se pot folosi cam la orice gustare rapida si o punga  „Wasa” chiar iti ajunge zile bune. Costa in jur de 10 lei si sunt mai multe sortimente. Le gasiti la Mega Image.

 

Articole recente