Nu abandona corabia!

Am fost crescuta sa nu imi pierd speranta, sa fiu ambitioasa, corecta si dedicata in tot ceea ce ma pasioneaza. Uneori imi iese, alteori cam calc in strachini. „Nu abandona corabia” este vorba care imi tot vine in minte de fiecare data cand simt ca trebuie sa renunt la ceva. 

Si tu, cu siguranta, ca simti ca ai renunta cateodata la un scop pe care ti l-ai propus. Dar parca tot urci in corabie si o iei de la capat pentru ca stii ca undeva acolo, candva, rezultatul va fi cel scontat. 

Cat traiesti inveti! Din ceea ce vezi, din ce citesti sau din experientele la care iei parte. De ceva vreme incoace mi se tot spune sa am rabdare, rabdare in tot ceea ce fac. Acum rabdarea este „corabia” mea. 

corabia-1

Imi dau seama pe zi ce trece ca aceasta corabie pe care incerc din rasputeri sa nu o dezechilibrez, nu prea imi da pace. Parca de fiecare data, „plutesc” in ape involburate  si curentii ma cam invartasc de nu mai stiu de mine. Asa se face ca din corabie ajung cu cate un picior in apa tulbure care imi ingreuneaza drumul prezent. 

Totul este la prezent, nu stiu daca ti-am mai zis, dar planurile nu prea sunt pentru mine. In afara de planurile pentru vacanta, pentru weekend sau doar pentru o zi anume (din prezent), planurile de viitor nu sunt de mine. Totul este scurt asa ca nu ma angrenez in ganduri atat de marete si atat de indepartate. Revin la corabia mea (rabdarea) si iti mai spun ca am primit un sfat de pret care merita a fi luat in seama. Ca sa ai rabdare ai nevoie de intelepciune. Una fara alta cica nu prea merg. Dar vezi tu, cu toata intelepciunea pe care am dobandit-o pana acum, tot ajung sa zdruncin corabia pentru ca dorinta invinge intelepciunea. 

Drept urmare, indeplinirea dorintei ajunge doar un vis. Un vis care uneori este prea incetosat ca sa il mai pot intelege chiar si eu, pe care mi-l doresc atat de mult. Am inteles un lucru, atunci cand iti doresti prea mult ceva, nu ai parte de acel ceva. 

Asa ca, pentru a pluti frumos in micuta mea corabie, ma las dusa de val. Cat vad cu ochii (cei 4 :)) ), ma las dusa si condusa de prezentul frumos pe care il am.

Si totusi, daca stii reteta pentru a avea rabdare, o astept ca si cand…

 

Articole recente