Pizza cu blat de broccoli
Care este legatura intre grau si broccoli? Niciuna, verdele conteaza :))
Stiu, suna ciudat pizza cu blat de broccoli, dar crede-ma este o varianta de pizza super gustoasa! Am mai facut o data o pizza cu blat de conopida si a fost geniala, asa ca de data aceasta am zis sa merg mai departe si sa incerc si o alta varianta- verde.
Nu spun ca pizza din comert respectiv de la renumitele pizzerii nu este buna, dar nicio pizza home made nu se compara cu acelea. Asa ca daca ai un pic de timp si chiar vrei sa mananci ceva singur, rapeste-ti 30 de minute din viata pentru a prepara cea mai buna pizza cu blat de broccoli.
Pana la urma blatul face diferenta. Apoi, evident, ingredientele. Ingredientele trebuie sa fie de calitate ca produsul final sa iasa cu adevarat delicios.
Acum hai sa iti spun cum am facut acest blar minune.
Pentru o tava mare, din aceea de cuptor am folosit pentru blatul de broccoli:
- 1 kg de broccoli;
- 3 oua;
- 150 gr de faina;
- 2 linguri de ulei de masline;
- un strop de sare.
Am maruntit bine broccoli-ul inainte cu ajutorul robotului Bosh. Intre timp am pus o oala cu apa la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca apa am dat focul mic si am rasturnat broccoli-ul. Am lasat sa se opareasca doar cateva minute apoi l-am pus la scurs si la racit.
Am ales broccoli pentru ca este o leguma cu super multe proprietati. M-am gandit ca echilibreaza bine caloriile negative ca doar nu faceam o pizza doar cu legume.
In timpul in care broccoli statea la racit am pus pe gratar cam 300 de grame de curcan pe care l-am condimentat doar cu sare si piper.
Bun, s-a racit sufiecient broccoli. L-am rasturnat intr-un castron maricel, apoi am pus ouale, faina, uleiul si am amestecat pana s-a format o pasta mai grosuta. E posibil sa ai nevoie de un pic de mai multa faina daca nu s-a scurs bine broccoli-ul.
Apoi, in tava tapetata cu hartie de copt am pus un strat din aceasta pasta de broccoli si am bagat tava la cuptor 15 minute.
Dupa 15 minute am scos tava si am inceput sa „asamblez” pizza ca pe oricare alta pizza.
Am pus mai intai pasta de rosii, mozzarella, si apoi am continuat cu sunca facuta felii, prosciutto, curcanul facut fasii, ciuperci fasii, masline si bineinteles inca un strat de mozzarella. Sa fie bogatie, zic!
Asta nu imi place mie in restaurante sau carciumi cum le spun eu. Mai nene, eu chiar vreau sa mananc o bugata de pizza cu de toate. Sa simt cand iau o muscatura si sa fie calumea ingrediente. Nu o fasiuta de sunca aruncata pe o pizza intreaga si o lingura de sos de rosii.
Ma rog… Dupa ce am pus practic…toate mezelurile din lume pe acest blat de broccoli, am bagat tava care nu exagerez cred ca a cantarit cam 4 kg, am bagat tava in cuptor pentru vreo 30 de minute la 200 de grade pe programul de pizza.
A iesit nebunie maxima!
Incearca si nu vei regreta 🙂