Pizza cu blat integral – home made

Am facut-o si pe asta! Intotdeuna mi-a fost teama sa fac pizza din cauza blatului. Nu credeam ca pot sa fac aluat, dar uite ca nu este atat de complicat. daca poate o blonda, poti si tu! 🙂

M-am tot uitat si eu pe net, am intrebat stanga, in dreapta si am creat propria reteta pentru blat. Imi voi cere scuze de la bun inceput pentru poze, insa, cu mainile pline de coca si fara asistent cam atata am putut sa fac, din pacate. Dar va asigur ca gustul a fost unul demential. O sa mai fac. Data viitoare o sa fac o pizza cu un blat mai subtire. Nu m-am gandit ca o sa creasca atat de mult coca asta.

Reteta mea pentru – Pizza cu blat integral :

Pentru blat am folosit:

  • 500 gr de faina integrala
  • un cub de drojdie proaspata
  • 4 linguri de ulei de masline
  • un pahar mare cu apa calduta
  • o lingurita de zahar
  • jumatate de lingurita de sare

Dupa gust, mai poti incorpora ierburi sau alte mirodenii care iti sunt pe plac.

Am pus faina si sarea intr-un castron inalt, am incalzit 1 minut apa in cuptorul cu microunde, apoi in apa calduta am pus zaharul, uleiul si drojdia. Am amestecat bine, bine, pana ce drojdia s-a dizolvat. Poti folosi si drojdie la plic, eu o prefer pe cea proaspata, parca e mai buna.

Am inceput sa pun apa in castronul cu faina si in acelasi timp am amestecat. Ca sa nu se formeze cocoloase, poti folosi telul la inceput. Usor, usor a inceput sa se formeze coca. Ce-i drept a mai simtit nevoia de faina, asa ca am adaugat pe marginea castronului, de jur imprejur, faina alba. Am inceput sa framant din nou, pana ce aluatul si-a luat suficienta faina si am reusit sa formez un guguloi din el.

L-am acoperit si l-am lasat sa creasca in jur de 20-30 de minute.

In timpul asta am pus intr-o tigaie circa 200 de gr de curcan taiat fasii. Am condimentat un pic si l-am lasat sa se patrunda suficient, nici prea prajit dar nici crud. Cat sa se transforeme din roz in alb. Daca e prea bine facut risti ca in cuptor sa se parleasca.

DSC_0003[1]

Dupa curcan am inceput sa tai:

  • 3 ciuperci mari
  • 200 gr de sunca de praga
  • jambon de curcan 200 gr

DSC_0002[2]

Partea cea mai placuta la pizza este ca poti sa ii arunci deasupra ce vrei tu. Ce gasesti prin frigider, ce ai uitat pe acolo si merita pus la bataie.

DSC_0005[1]Dupa ce aluatul de pizza a crescut binisor, am luat tava aceea mare a cuptorului, am pus o foaie de copt si cu degetelele am inceput sa intind coca in tava.

Trebuia mai putina coca. Te sfatuiesc , daca iti place blatul subtire, sa nu faci atata aluat. Sau daca il faci, sa il imparti in doua si o parte sa o pastrezi, bine infoliata in frigider si o poti folosi a doua zi.

Peste aluatul de pizza integral, am pus rosii cubulete, decojite, din acelea din conserva. O conserva normala este suficienta pentru o tava. DSC_0001[1]

Peste rosii am presarat un plic de mozzarella de la Mega Image.

Am bagat-o la cuptor (cuptorul incins), vreme de 10 minute pe programul de pizza. Daca nu ai program, incalzeste cuptorul la 180 de grade.

DSC_0007[1]

Dupa cele zece minute am scos tava si am adaugat sunca presata, jambonul, curcanul, ciupercile si niste masline. Am condimentat cu curry, piper si un pic de oregano. Apoi am bagat tava in cuptor pentru inca aproximativ 30 de minute.

Daca vi se pare ca lasa prea multa zeama ciupercile, ar fi bine sa le parliti si pe ele dinainte, ca pe curcan.

Si cam asta e! Foarte buna. Era si mai buna daca avea blat subtire. Data viitoare asa o sa fac.

Pizza cu blat integral

Pizza cu blat integral

Articole recente