Salata calda cu branza si cartofi

„Salata calda cu branza si cartofi”- o reteta simpla, rapida si super gustoasa.

Ce sa zic, nu tot ce prepar este chiar slab caloric, dar de data aceasta, combinatia nu e tocmai o bomba. In plus, daca tii dieta aceea cu multe grasimi, poti prepara fara griji salata calda cu branza si cartofi.

Pe principiul ” Ia sa vedem ce mai e in frigiderul porno?”, am gasit mai multe feluri de branza, niste gogosari de la tara si cateva masline negre. Ce m-am gandit eu: „Pai, sa fac o combinatie, zic”.

Imi place mult salata orientala daca o stii tu, aceea cu ou fiert si cu ceapa, cartofi etc. Atunci ce m-am gandit,  sa scurtez timpul de preparare  si sa reinterpretez acea salata oprientala care mi-a mancat ficatii copilariei. Asa ca am conceput aceasta elaborata salata calda cu branza si cartofi.

Doamne, ce filozofie am azi in text. Sincer, este o reteta atat de rapida ca nici eu nu mi-am dat seama ce am facut mai exact, asa ca este posibil sa fi uitat ordinea in care am facut lucrurile.

Asadar, pentru o tava de 26 de cm , de iena de data aceasta ai nevoie de:

  • 6-7 cartofi medii;
  • 200 gr de branza (eu folosesc telemea de vaca, usor sarata);
  • 200 de gr cas de vaca;
  • 50 gr cascaval;
  • 1 gogosar mediu;
  • 6-7 masline;
  • parmezan.

Si acum sa iti spun cum am facut salata calda cu branza si cartofi. Am spalat cartofii, i-am curatat si i-am taiat rondele subtiri.salata-calda-cu-branza-si-cartofi-2

In tava de iena am stropit cu un pic de ulei de masline si am pus rondelele de cartofi cat sa acopar fundul tavii. Peste cartofi am pus fasii de masline si bineinteles, piper.

salata-calda-cu-branza-si-cartofi-1

Branza am dat-o prin razatoare.  Dupa cartofi am pus un strat de telemea de vaca un pic sarata, apoi iar cartofi, casul de vaca. Peste casul de vaca am pus si fasiile de gogosar.

salata-calda-cu-branza-si-cartofi-3

 

Apoi, acelasi principiu, straturi-straturi pana umpli toata tava in asa fel incat la final sa ramai doar cu un rand de rondele de cartofi. Am zis sa-i dau o fata cat de cat comerciala, asa ca am pus pe deasupra cartofilor cateva bucatele de gogosar, parmezan si seminte de susan crude.

Si asta este tot. Arunci tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, vreme de 30-35 de minute. Si gata!

O salata calda cu branza si cartofi, cu adevarat delicioasa. Cu doar cativa stropi de ulei si muuuulta branza.

salata-calda-cu-branza-si-cartofi-4

Articole recente