Acasa Sa gatim Snitel cu marar si zacusca

Snitel cu marar si zacusca

7 min read
0
0

O minunatie de reteta! Si nu spun asta doar pentru ca e facuta de mine 🙂 Am fost in diverse restaurante si am mancat snitel cu zacusca pe deasupra, dar parca in niciunul nu am mancat un snitel atat de bun, asta pentru ca al meu este cu marar si zacusca home made.

O data la ceva timp mai scap si eu in prajeli, insa, folosesc multe servetele pentru a scoate uleiul. Cui nu-i plac snitelele? N-are cum sa nu iti placa. Mai cu seama ca snitelul e cea mai buna varianta de preparat pe care sa-l iei la pachet la scoala, la un drum lung, ori de luat la serviciu.

Am ales de data aceasta sa fac un snitel din carne de curcan. Stii tu, ti-am mai zis, pui mai rarut ca-i mai dragut. Curcanul, de bine, de rau este inca mai putin injectat. Bine, daca ai de unde sa procuri niste carne din vreo pasare, animal crescut la sol, animal fericit, te-ai scos. Cum solutia ramane deocamdata pentru multi dintre noi – Mega Image – ne rezumam la ce gasim.

Daca mananci rar n-are ce sa-ti faca rau.

Asadar, sa iti spun cum am facut acest snitel cu marar si zacusca.

Mai intai, am folosit piept de curcan. Am lasat curcanul la macerat vreo ora si jumatate in baie de vin alb cu cimbru, piper, busuioc si un varf de sare. Apoi am crestat felii curcanul. Imi place sa cumpar bucata intreaga de carne si sa o portionez eu. Am impresia ca bucata intreaga pare mai ok decat cele deja feliate.

Ma rog, dupa ce am facut pieptul de curcan felii, l-am batut bine pana s-au format bucatele cam de jumatate de cm grosime. Nu-mi plac snitelele acelea foarte subtiri. Trebuie sa simti cand musti.

Apoi, am batut 4 oua. Oua de tara, prea bune, prea ca la tara. In oul batut am pus o legatura de marar tocata marunt, marunt, un pic de piper si un alt strop de sare.

Snitel fara sare e ca desertul fara zahar. Nu merge fara sare!

snitel-cu-marar-si-zacusca-1

Cred ca stii ordinea cand faci snitele, daca nu o stii o repet eu. Bucata de carne se da mai intai prin ou apoi prin pesmet. Dupa gust poti sa dai carnea prin faina ion loc de pesmet, cu pesmet iese snitelul mai crocant.

snitel-cu-marar-si-zacusca-2

Apoi, prajesti bine snitelul pana prinde o culoare maronie.

 

snitel-cu-marar-si-zacusca-3

Secretul snitelului mai putin nociv! Dupa ce am scos fiecare bucata din tigaie am pus servetele ca sa se scurga bine tot uleiul.

Ca acest preparat sa nu fie atat de greu pentru organism, nu l-am asociat decat cu o salata.

Snitel cu marar si zacusca –   asa ti-am spus ca se numeste reteta. Acum vine partea cu zacusca. Pe deasupra snitelului am pus o lingura din borcanul cu zacusca facuta de mama. Deosebit de buna zacusca. In anul asta a iesit parca mai bine ca oricand, zacusca.

Pentru un plus de savoare, poti sa pui peste snitelulul cu marar si zacusca, niste busuioc proaspat aruncat la misto, asa.

Pofta buna! snitel-cu-marar-si-zacusca-4

 

 

Facebook Comments
Booking.com
Încărcați mai multe articole înrudite
Încărcați mai mult de Damiana
Load More In Sa gatim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cititi si

Tort cu dovleac * Desert rapid

Tort cu dovleac * Desert rapid Am zis ca daca tot vine Holloween-ul sa iti propun un deser…