Tarta aperitiv cu dovlecei si nuci

Dovlecei- prea buni! Am cateva ingrediente care ma obsedeaza. Imi place gustul lor atata de mult incat in orice forma le-as prepara, nu ma dezamagesc niciodata. Dovleceii se numara printre ele. In afara faptului ca ii poti manca gatiti in orice fel si sunt deliciosi, chiar si cruzi sunt la fel de buni.

Am ajuns intr-o seara acasa si dupa cum te-am obisnuit, nu imi place sa risipesc nimic, oamenii mor de foame si noi aruncam tone de mancare din cauza ca nu stim sa o valorificam. Asadar, mai intai verifica ce ai prin frigider si apoi dute la cumparaturi. In ladita de jos a frigiderului aveam dovlecei. Am pus la bataie doi dovlecei, 4 oua si un pachet de unt. Untul e de baza in bucatarie. Pe de-o alta parte stiu ca nu e tocmai cea mai sanatoasa sursa de grasime, dar uneori nu trebuie sa tinem cont atat de tare de calorii. Din cand in cand e „sanatos” sa iti mai faci si de cap.

Am un sertar cu prostii, maruntisuri cumparate de la raioanele cu „capul de mort”. Din acest sertar am scos o punga de fulgi de porum iar din alt sertar nuci.

Ingrediente pentru tarta averitiv cu dovlecei si nuci:

  • doi dovlecei medii
  • 4 oua
  • 200 de grame de fulgi de porumb
  • 150 de grame de nuci
  • 100 de grame de unt topit bine

Reteta aceasta de tarta aperitiv cu dovlecei si nuci este foarte usor de preparat si in ciuda faptului ca in compozitie folosesti oua iar pentru blat unt, nu este atat de bomba calorica. Dovlecelul echilibreaza situatia si daca mai pui si ceva ierburi – marar, ceapa verde, patrunjel, balanta se inclina catre calorii bune ceva mai mult.

Blatul:

Am maruntit cu ajutorul robotului minune de la Bosh fulgii de porumb si nucile.

retete-damiana- (10)

Peste fulgii de porumb si nuci am pus untul topit bine si am amestecat pana s-au imbibat bine ingredientele. Apoi am pus in tava de copt cea rotunda, cea pe care o folosesc si la tort, toata compozitia si am presat cu degetele pana am format un blat de aproximativ 1 cm inaltime. retete-damiana- (1)

Pentru compozitie, am dat prin razatoarea mare dovleceii si i-am lasat o vreme la scurs.

Daca n-ai timp si nici stare sa astepti sa se scurga dovleceii de la sine, ii poti strange in pumni.

retete-damiana- (2)

Am batut bine cele 4 oua, 2 au fost de la tara, 2 din comert dar provine de la gaini fericite, bineinteles, peste care am pus dovlecelul. retete-damiana- (3)

Am amestecat bine ca la omleta si apoi am pus peste blatul din fulgi de porumb si nuca. Ei dar am pus si niste mirodenii, normal. In compozitia cu ou si dovlecei am pus asa: piper, turmeric, oregano si un pic de cimbru, iar la final ca toate gusturile sa se amplifice, un praf de sare. retete-damiana- (8)

Am pus tava in cuptor vreme de 30 de minute la 200 de grade. Pentru un plus de savoare, am presarat cateva seminte de susan inainte de a baga tarta in cuptor.

A iesit o tarta cu dovlecei si nuci deosebita!!! Pofta buna!

retete-damiana- (6)

 

 

 

 

Articole recente