Faina de porumb * Fara gluten

Nu stiu cat te-ai interesat, dar pot sa iti spun ca mana pe inima ca daca vrei sa inlocuiesti faina alba cu cea e porumb, fa-o! Nu sta pe ganduri, caci faina de porumb iti aduce multe beneficii. Ma rog, organismului tau ii aduce. 

In primul rand daca ai intoleranta la gluten (mai nou asa se poarta), poti prepara ce iti doresti tu cu aceasta faina.

Faina de porumb nu contine gluten

Faina de porumb este ca un malai mai bine macinat. Avantajul? Faina de porumb este fara gluten, asadar si caloriile ar fi mai mici. 

Faina de porumb are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu.

 Contine vitamina A, mai multe B-uri, magneziu, fosfor, potasiu, dar si calciu. Asa ca daca te gandesti sa inlocuiesti faina alba cu cea de porumb, ai toate motivele sa o faci. Faina de porumb este foarte buna si in prepararea deserturilor. 

Singurul aspect de care trebuie sa tii cont in mod expres este acela ca faina de porumb „inghite” mai mult lichid. Asa ca daca folosesti la deserturi fa bine si adauga mai multa apa, lapte ori alt ingredient lichid pe care il folosesti. 

faina de porumb

Am ales sa fac cateva preparate cu faina de porumb si iti pot spune cu mana pe inima ca au iesit delicioase. In plus, daca faci de exemplu snitele, chiftele ori alte preparate care au nevoie de putina faina, sa stii ca gustul nu se schimba. Ba chiar aceasta faina face ca produsul finit sa aiba un gust mai fin, deosebit. 

Faina de porumb are multe proprietati benefice organismului

Avantajul? Aceasta faina este mai usor de digerat pentru organism, in plus sunt studii care arata ca un ficat obosit, gras sau cu alte probleme, daca este hranit cu malai ori produse din porumb, are un proces de refacere mai rapid.