Mamaliga si beneficiile ei
Mamaliga si beneficiile ei
Da, am mai auzit asta: „Nu manca mamaliga pentru ca ingrasa”. Toate fugiti de ea ca va faceti voi mari din cauza ei.
Nu este chiar asa. Nup, mamaliga este chiar buna pentru organism. Nimic nu ingrasa daca stii cum sa mananci si cum sa combini.
In plus, o mamaliga buna si bine facuta, cica te duce la altar :)) Daca iti doresti asta. Stii tu vorba aia: „Esti buna de maritat daca stii sa faci mamaliga”.
Eu spun altfel: „Nu mori de foame daca stii sa faci mamaliga”.
Hai sa iti spun despre beneficiile de care ti-am amintit in titlu:
- porumbul este bogat in acizi grasi nesaturati;
- vitamina B;
- vitamina K;
- fier;
- potasiu;
- fosfor;
- magneziu;
- zinc;
- fibre.
Asa ca nu o mai ocoli, mananca acest preparat fara grija. Totul este sa nu mananci in cantitati industriale. Este un aliment destul de dificil de digerat daca nu este bine facut.
Mamaliga trebuie sa fie bine fiarta. Nicio mamaliga nu se face in 3 minute cum am citit eu pe diverse ambalaje. Trebuie fiarta bine si mai mult de atat, cea care s-ar face in 3 minute este clar ceva in neregula cu ea. Cu siguranta ca daca citesti atent ambalajul malaiului o sa descoperi si cateva e-uri pe acolo. Asa ca citeste ambalajul. Sau mai bine, daca ai pe cineva la tara, fa bine si procura de la el malaiul acela „adevarat”.
Mamaliga si beneficiile ei
Nu mai ocoli acest preparat pentru ca este chiar benefic pentru organism. In plus, poate fi o garnitura buna pentru multe variante de mancaruri. Mai ales cele cu sosuri.
Imi amintesc de perioada copilariei cand mama ne dadea mamaliga prajita. Stiu, suna rau si gras, dar nu era. Pe vremurile alea mi se parea o delicatesa. Si nici nu m-am ingrasat din cauza ei si nici nu am ajuns cu alte probleme de sanatate, colesterol crescut, ori ficat gras.
Asa ca, ori de cate ori ai pofta, mananca fara griji. Mai ales varianta de mamaliga cu branza si smantana, si la misto un ou. Delicios 🙂