Stiu, o sa imi spuneti ca am luat-o razna mai rau decat eram. Dar, va spun sincer, eu chiar cred in aceasta sa-i zic „stiinta”, pana la urma. Ce ma convinge? Faptul ca totul este bazat pe niste calcule matematice, nu doar pe teorii.

Am cunoscut, de-a lungul timpului, destui consultanti feng shui si niciunu nu m-a convins cum a facut-o Gena Rusu. E prea mult spus convins, Gena nu a facut nimic pentru a-mi „spala creierul”, din contra, mi-a placut usurinta cu care a inceput sa imi povesteasca ce inseamna feng shui si la ce ajuta. Un alt lucru extrem de important pe care Gena Rusu nu l-a facut, este ca nu mi-a vandut niciun cristal ori cine stie ce pisica, broaste, alte obiecte care ar fi feng shui si de pe urma carora multe alte persoane, care n-au nicio treaba cu asta, le comercializeaza.

Cu o voce calda si cu multa rabdare, mi-a descris ce presupune de exemplu feng shui-ul casei. Am zis: „Ce am de pierdut?” Nimic. Hai sa vad, daca se poate ca lucrurile sa mearga spre mai bine, iar energia sa fie mai pozitiva, de ce nu.

Ce mi se pare si mai interesant la feng shui, este ca nu esti obligat sa faci cine stie cate ore de meditatie sau cine stie ce rugaciuni, pur si simplu universul lucreaza de pe urma energiilor pe care le are fiecare culoare, obiect ori cel mai cunoscut lichid de pe planeta – apa.

Sunt surse principale care ajuta energiile sa fie mai puternice ori sa fie anihilate, in functie de cum sunt ele, pozitive ori negative. Dar despre toate aceste lucruri, daca vreti sa stiti mai multe , va sfatuiesc sa va duceti la cursul de feng shui pe care il sustine Gena. Gasiti mai multe detalii pe pagina ei de facebook.

In alta ordine de idei, m-am hotarat sa apelez si eu la ea pentru feng shui-ul apartamentului.

Gena_Rusu_Consultant_Feng_Shui_Damiana_Paun_Blog (1)

Totul a inceput din jurul blocului, este foarte importanta localizarea. Nu stiu sa va explic eu prea bine, de aceea am lasat-o pe Gena Rusu sa isi faca meseria, in liniste.

Feng shui la tine acasa! Gena Rusu - Damiana Paun

Dupa doar 10 minute am urcat in casa si a inceput alte calcule bazate pe cele rezultate din exterior combinate pe planul casei. Este bine sa ai o copie a planul casei. Ceea ce noteaza ea acolo iti ramane tie si il poti verifica in momentele in care vrei sa iti mai explici o data de ce in anumite locuri te simti mai bine, iar in altele sa zicem, mai rau.

Gena_Rusu_Consultant_Feng_Shui_Damiana_Paun_Blog (6)

De ce feng shui la tine acasa? Pentru ca este locul de unde fiecare isi trage cea mai multa energie pentru o noua zi. Locul in care ar trebui sa ajungem dupa munca si sa ne simtim extraordinar de bine. Locul care are cea mai mare incarcatura pentru fiecare in parte.

Gena_Rusu_Consultant_Feng_Shui_Damiana_Paun_Blog (5)

Dupa calcule si diverse intrebari, Gena a inceput sa imi explice de ce mi se intampla diverse lucruri in casa. Unele mai ciudate, altele mai putin ciudate. Stiu, iar o sa spuneti ca sunt nebuna, insa, credeti-ma toate au explicate extrem de plauzibile.

Feng shui la tine acasa! Gena Rusu - Damiana Paun

Ce te costa sa, pana la urma, infrumusetezi locuinta cu niste bambusi, draperii, perdele de anumite culori, cateva monede sau poate cel mai ciudat un vas de sticla cu apa si sare? Nu te costa nimic, crede-ma. Le pui in locurile care reies din calcule si poate in timp, viata ti se va schimba in mai bine.

Feng_Shui_Apartament_Damiana_Paun_Blog (6)

Eu am avut de „accesorizat” casa cu monede, bambusi pusi in anumite vase de anumite culori, draperii, perdele si in cateva coltisoare am pus apa cu sare.

Feng_Shui_Apartament_Damiana_Paun_Blog (5)

Feng_Shui_Apartament_Damiana_Paun_Blog (4)

Am descoperit cu ocazia asta si locul unde se gasesc cei mai ieftini bambusi. Am dat in jur de 30 de lei pe un vas din ceramica, care avea in el 8 bambusi – l-am gasit la Dedeman. Am luat doua vase de genul asta si plus ce mai aveam prin casa, alte vaze, am impartit bambusii in cate 3 bucati per vas.

Niste covorase noi si am avut noroc ca a trebuit doar sa mut o perdelele si draperiile dintr-o camer in alta. Culorile care mie mi s-au parut estetic ca sunt potrivite intr-una, de fapt feng shui, erau bune in alta camera.

Feng_Shui_Apartament_Damiana_Paun_Blog (2)

In curand o sa va povestesc si despre ce schimbari au avut loc in viata mea de cand am facut cunostinta cu feng shui-ul datorita Genei Rusu.

Feng_Shui_Apartament_Damiana_Paun_Blog (3)