hidratare

Mi s-a umplut paharul cu apa! Hidratarea.

Hidratare. Asta este baza sanatatii. Mi s-a umplut paharul cu apa! Toate atentionarile spun: „Trebuie sa bei minimum 2 litri de apa pe zi”. Vezi tu, nu e chiar asa. 

Dar sa o luam cu inceputul. De ce apa si de ce nu orice alt lichid? Apa pentru ca fara ea nu putem trai. Corpul are nevoie de oxigenul din apa, de mineralele si vitaminele pe care apa le are. Organismul are nevoie de hidratare corecta.  Stii tu fara apa nu am avea nici legume, fructe ori produsele pe care pamantul ni le ofera si multe altele pe care le stie toata lumea.

Ceea ce nu intelegem noi este ca daca organismul nu are suficienta apa, niciun organ nu functioneaza bine. Sunt atatea pareri despre ce apa trebuie sa bei, cat de alcalina sa fie sau nu, incat n-as putea sa ma decid. Iti spun doar atat eu beau apa cu PH cat mai ridicat. Asta denota ca si hidratarea ar fi corecta, spun cercetatorii. 

Stiai ca exista si apa care te poate deshidrata? Ei bine, exista. Apa aceea pe care coprul o elimina mult prea repede este apa care de fapt te deshidrateaza.

Asadar, citeste bine eticheta inainte de a cumpara apa. Niciuna nu este bine depozitata ca sa spui ca este cu adevarat pura. Dar chiar si asa, diferenta se simte.

Revenind la hidratare si la cati litri de fapt trebuie sa bem pe zi, trebuie sa bem in functie de statura fiecaruia. Sunt oameni care beau 5-6 l de apa pe zi. Nu e bine nici chiar asa, pentru ca ajungi sa elimini mineralele si vitaminele din corp.

Eu beau cam 2,5 – 3 l de apa pe zi si am 1,80 cm inaltime si kg… pana in 60 de kg, fie 🙂 chiar daca varsta si kg sunt un mister de obicei. Conteaza foarte mult si ce fel de viata ai. Daca esti un om activ, organismul o sa iti ceara de la sine mai multa apa si nu numai.

Trebuie sa inveti sa iti asculti organismul si sa il intelegi. Fiecare pofta si nu ma refer la cele frecvente, inseamna o carenta. Oamenii pofticiosi sunt de fapt oameni care nu se alimenteaza corect. Cand alimentatia nu este corecta ajungi la cele mai ciudate derelglari.

In alta ordine de idei, un set de analize simplu plus inaltimea si greutatea, toate verificate  de un specialist,  te pot lumina si asa vei afla exact cat si ce apa sa bei pentru a avea un organism cat mai sanatos.

Articole recente