Spaghete cu broccoli si carnati – video
Am incercat sa creez un echilibru in farfurie, nu stiu daca mi-a iesit, insa, m-am straduit.
Cu totii ati auzit ca cele mai sanatoase spaghete sunt cele care au un sos cu legume. Si ca atunci cand combini proteine ori lactate cu fainoasele, sunt ceva mai nocive pentru organism. Ei bine, nu poti chiar tot timpul sa mananci extrem de sanatos. Pana la urma si spaghetele bolognese au carne iar „Doamna si vagabondul” le-au mancat cu atata placere.
Cum imi plac maxim carnatii, am zis de ce sa nu ii combin cu niste legume rosii, verzi si spaghete integrale? Asa au rezultat spaghete cu broccoli si carnati.
Nu a fost deloc complicat si mai mult decat atat procesarea lor a fost extrem de rapida.
Am pus intr-o oala cam 1,5 l de apa la fiert, cu un pic de sare si un strop de ulei de masline. Cand a inceput sa clocoteasca apa, am azvarlit spaghetele integrale de la „De Cecco” (costa in jur de 12 lei cutia si le-am luat de la Mega Image).
Un broccoli de vreo 400 de grame a fost suficient pentru doua portii de spaghete cu brocoli si carnati. Am gasit „un buchet” frumos de broccoli la Kaufland cu doar 5 lei.
Carnatii? Ei bine, pe acestia nu ii gasiti la niciun magazin caci sunt capatati de la tara. Facuti cu multa iscusinta si afumati atat cat trebuie. Doar din carne de porc. Hai ca sunt un pic pretentioasa, nu imi plac, de pilda, carnatii din carne de oaie, berbec ori vanat. Am incercat si carnati de strut, nu pot sa zic ca m-au dat pe spate. Asadar am ramas tot cu placerea de a manca cea mai buna leguma (PORCUL). Am avut 3 carnaciori pe care i-am taiat rondele.
Am pus si vreo 3 catei de usturoi pe care nu i-am zdrobit inainte ci i-am taiat tot rondele. Nu imi place gustul puternic de usturoi. Prin frigider am gasit o legatura de patrunjel dar si o conserva extraordinara, bineinteles – facuta de mama cu rosii cherry cu salvie.
Cum am facut? Un strop de ulei de masline in tigaie, apoi usturoiul circa un minut. Apoi carnaciorii.
In alta tigaie, de ce sa va mint, viata mea in bucatarie este mult mai usoara de cand am cateva accesorii de la Zepter. Chiar sunt geniale si extrem de rezistente. Se spala usor si merg pe orice fel de plita. Cum spuneam, in alta tigaie, de fapt – oala Zepter , am pus buchetele de broccoli pe care le-am lasat cam 5 minute cu un strop de apa, sub capac. In oala asta alimentele se fac la abur. Iar plita cu inductie ( Hotpoint Ariston) am lasat-o la nivelul 5.
Dupa ce broccoli-ul s-a aburit bine, am adaugat conserva de rosii cherry si condimentele. Am folosit: un pic de sare, piper, ghimbir pudra, boia iute, oregano si un pic de cimbru.
Am lasat sa scada un pic sosul, apoi am adaugat carnatii cu usturoi, facuti in cealalta tigaie. I-am pus separat, un pic mai devreme, ca sa se rumeneasca, sa fie usor crocanti.
La final, doar pentru aspect 🙂 nu ca mi-ar placea mie parmezanul (glumesc, as manca tone de parmezan), am ras un pic pe deasupra si apoi am presara si niste patrunjel tocat.
Si uite cum mi-am batut joc de trupul meu devorand o farfurie de spaghete cu broccoli si carnati.
V-am pregatit un mic video, vizionare placuta. Hope you will like it!