chec aperitiv

Chec aperitiv – delicios oricand, de fapt

Chec aperitiv, iti propun de data aceasta! Este o varianta de chec care merge extraordinar de bine langa un pahar de vin alb sec, de preferat cu aroma de citrice. 

Chec aperitiv cu ciuperci si masline – un adevarat festin in orice moment al zilei.

Eu nu gatesc ca sa ma dau mare ci gatesc pentru ca ma pasioneaza. Pentru cei care sunt mai de graba uraciosi in privinta mea, zic si eu.

Revin la chec, nu de alta, dar se „raceste” reteta. 

Este prea simplu sa faci acest chec, in plus, daca vin la masa prieteni ceva mai pretentiosi, care nu suporta ciupercile de exemplu, te asigur ca gustul de ciuperci nu este atat de proeminent. 

Condimentele salveaza situatia. 

Chec aperitiv ingrediente:

  • 200 gr de paste fusilli (Barilla);
  • 500 gr de ciuperci proaspete;
  • 10 gr de chives (arpagic);
  • 100 gr masline feliate (Mega Image);
  • 4 oua;
  • 100 gr de faina alba;
  • 100 gr de smantana;
  • 150 gr de ulei de floarea soarelui; 

Cum se prepara? Urmareste mai bine video-ul. Aici o sa iti spun doar micile secrete care nu se afla in video. Initail am spus sa pastrez doar pentru mine cateva dintre plus-urile pe care le-am folosit pentru acest chec aperitiv. 

Apoi, am zis: „Neahhh, eu spun varianta mea, tu poti sa o adaptezi cum vrei.”

Asa ca decat sa tin pentru mine, mai bine iti spun ce am pus extra si nu se vede in video. 

Orice reteta necesita condimente. Ele sunt cheia! Asa ca acest chec aperitiv am decis sa-l condimentez cu:

  • piper;
  • cimbru;
  • oregano;
  • marar proaspat tocat marunt (o legatura);
  • un varf de sare.

A, si pe deasupra checului am pus multi fulgi de migdale. Preferatii mei. Peste fulgii de migdale am stropit cu ulei de masline si putina sare.

Ciupercile le-am calit in unt 😉

Pot sa iti mai spun ca aceasta varianta de reteta se face in vreo 40 de minute. Acesta este timpul pe care trebuie sa il petreaca in cuptor. 

Aceasta reteta de chec aperitiv, de fapt ingredientele si cantitatile sunt pentru o singura tava. O tava mare, mai exact cea pe care o folosesti si pentru cozonac. 

Sper sa iti placa! Eu am servit-o rece. 

Articole recente