Acasa Sa gatim Chiftele ca in vremurile sanatoase

Chiftele ca in vremurile sanatoase

6 min read
0
0
chiftele

Chiftele ca in vremurile sanatoase! Gata cu porcul, gata cu sarmalele si gata cu toate mancarurile grele. Am zis ca trebuie dupa sarbatori sa mancam ceva mai soft asa. Mai “de vara” cum s-ar spune. Asa ca iti propun o varianta de chiftele facute la cuptor care, crede-ma, au gust si sunt foarte bune!

Iti propun o varianta de chiftele sanatoase pe care o sa le adori!

Mai mult de atat, avantajul chiftelelor este ca le poti manca si a doua zi fara probleme. Asta daca ai o problema cu mancarea gatita si mancata a doua zi. Cum am in preajma oameni pretentiosi am zis sa-i dau pe spate cu niste chiftele :).

Nu sunt ele cine stie ce reteta, dar aceasta reteta ii convinge si pe cei mai pretentiosi sa le manance, cu pofta, nu oricum. 

Asadar, pentru reteta de chiftele ai nevoie:

  • 400 gr de piept de pui;
  • 400gr pulpa de curcan;
  • un ou;
  • 50 gr de pesmet;
  • o legatura de marar;
  • arpagic )frunze de la Mega Image);
  • 3 morcovi mari;
  • condimente. 

Cum am facut? Simplu. La fel ca la chiftele normale am tocat carnea. Imi place sa o toc eu, asa ca de aceea mi-am luat robotul de la Bosch. 

Am tocat carnea, morcovii i-am dat prin razatoarea mare, am tocat mararul, arpagicul. Am pus is pesmetul si am impreuna cu multe condimente (sare, piper, cimbru) am amestecat compozitia. 

Am incalzit cuptorul in prealabil la 180 de grade. Apoi am facut bilute cat sa fie mancate dintr-o inghititura si le-am pus in tava pe hartia de copt, bineinteles. 

Le-am bagat in cuptor vreme de 40 de minute. 

Secret? Am pus si vreo doua linguri de ulei de masline ca sa se lege toata treaba si un ou.

Chiftele fara ou si un pic de pesmet… nu sunt chiftele. 

chiftele

Ca garnitura, nu tocmai sanatoasa in combinatia asta am ales o budinca de cartofi. 

Am fiert cam un kg de cartofi albi. Apoi i-am taiat rondele. Am uns cu unt o tava patrata si am pus rondelele pe rand, una cate una. Apoi am facut un sos din doua oua batute bine rozmarin, sare, piper si smantana 300 de gr plus 50 de ml de lapte. Sosul l-am pus bine peste cartofi.

Am bagat toata nebunia de garnitura la cuptor vreo 20 de minute la 200 de grade. 

And this is it! Chiftele cu garnitura de budinca de cartofi. 

Timp de preparare… hmmm o ora cu totul. cat de cat sanatos. 

Fara prajeala ceea ce e minunat!

Facebook Comments
Booking.com
Încărcați mai multe articole înrudite
Încărcați mai mult de Damiana
Load More In Sa gatim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cititi si

Tort cu dovleac * Desert rapid

Tort cu dovleac * Desert rapid Am zis ca daca tot vine Holloween-ul sa iti propun un deser…